Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad avocado med bacon, vitlökssmör och räkor

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta är min familjs paradförrätt. Var det ursprungligen kommer ifrån vet jag inte. Det var nån gång i början av 90-talet som vi åt den första gången. Det har blivit åtskilliga gånger sen dess, både på familjesammankomster och andra middagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman rumstempererat smör med vitlöksklyftorna.
  2. Klipp eller skär bacon i strimlor och knaperstek. Dela varje avokado i två delar och ta ur kärnorna. Fyll hålen med bacon, spara lite att sprinkla över vid servering.
  3. Bred vitlökssmör över baconet. Ställ in i ugnen, 250 grader ca 5-7 minuter.
  4. Servera genast, garnera med räkor och bacon.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • a-lie 22 februari 2012

    Detta var verkligen gott!! En klar femma från oss.

  • verkstaden 15 mars 2012

    Låter lite märkligt men är förbaskat gott. en klar femma till, Tack

  • evaullabritt 23 oktober 2012

    Jättegott. Detta bjuder jag på nästagång vi har middagsgäster.

  • eva23 2 mars 2014

    Så gott! Fast jag har modifierat receptet lite. Jag tar ur och tärnar avocadon och blandar med allt bacon och lägger tillbaka det i skalet, brer över vitlökssmöret och gratinerar. Sen på med räkor och servera. Är så gott....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.