Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad brysselkål med bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabblagad och god gratäng,som serveras med ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ett paket brysselkål enligt anvisningarna på paketet. Låt den rinna av, men spara spadet. Lägg brysselkålen i en smord ugnsform.
  2. Klipp bacon i bitar och bryn. Smält margarinet i en kastrull och rör i vetemjölet och späd med kålspadet och grädden. Lägg i baconbitarna och smaka av såsen med salt och peppar. Häll såsen över brysselkålen, strö över riven ost och gratinera i ca 10-15 minuter i 225 grader, tills det fått fin färg. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.