Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad chevrémacka

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Absolut godaste förrätten jag ätit någonsin....... Har inte exakta mängder ,men ta efter egen smak vad du tycker om

Ingredienser

Instruktioner

Stek baconet i småbitar och lägg baconet sen på hushållspapper,(så fettet rinner av det). Rosta formfranskan lite lätt och bred sen smör på den när den svalnat (så den inte blir "geggig" sen). Ta en skiva chevré ost, ca 1 cm tjock och lägg på mackan. Ringla lite flytande honung över osten. Strimla tomaterna och lägg sen på mackan. Och även bacon bitarna. Ringla sedan honung över hela mackan och gratinera i ugnen på 200 grader tills du ser att osten liksom börjar "spricka",det tar ca 5-8 minuter. Garnera sen med något grönt. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • mariaefors 7 mars 2008

    Det här var verkligen en höjdare! Ännu ett recept av dig som min man och jag avnjutit i kväll på "förrätternas kväll"...

  • frucaos 19 maj 2008

    Namnam!

  • bree 7 januari 2011

    låter gott tycker grannen ;-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.