Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad fläskfilé med champinjonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En toppengod bjudrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa och skiva fläskfilén i bitar. Bryn fläskfilén i smör en minut på varje sida, salta och peppra. Lägg fläskfilén i en smord ugnsform.
  2. Rensa och skär champinjonerna i mindre bitar. Stek champinjonerna i smör tillsammans med schalottenlöken och vitlöken. Häll svampblandningen över fläskfilén.
  3. Blanda grädde, mjölk, kalvfond, fransk senap ost. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar, rosépeppar, chili grillkrydda, franska örtkryddor Häll gräddblandningen över fläskfilén och svampen.
  4. Ställ in fläskfilén i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg. Hacka persiljan och garnera rätten med persiljehacket precis innan serveringen.
  5. Servera med riskupoler, potatisklyftor eller hasselbackspotatis. Bjud även en god grönsallad till. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.