Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad fläskfilé med portvinsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gratinerad fläskfilé med pinjekärnor, soltorkade tomater och vitlök som serveras tillsammans med portvinsås och ugnsrostade sparrispotatishalvor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Putsa filén och bryn den runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Ta upp filén och vira in den i folie.
  3. Häll 3 dl vatten i stekpannan och sila det ner i en kastrull. Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Vispa ner redningen. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja, portvin och peppar.
  4. Skär mozzarellan i små fyrkanter. Hacka basilikabladen grovt. Blanda samman mozzarella, basilika, pinjekärnor, soltorkade tomater och vitlök till täcket. Tillsätt salt och peppar. Så här långt kan du förbereda maten.
  5. Skär filén i centimetertjocka skivor och lägg dem lite omlott i en rad på ett ugnssäkert fat. Bred gratineringen över hela filén. Försök att lägg allt ovanpå köttet. Ställ in fatet i ugnen och tillaga tills osten smält, ca 15 minuter. Servera med ugnsrostade potatis och haricots verts.
  6. Sparrispotatis = en potatissort
  7. Sätt ugnen på 225° Ugnsrostade sparrispotatishalvor: Skala och halvera potatisen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna Lägg potatishalvorna på bakplåtspappret. Salta, peppra och tillsätt rosmarin. Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills potatisen är mjuka och lätt brynta.
  8. Ta ut långpannan, ringla över lite flytande honung och sätt in långpannan i ugnen igen någon minut.
  9. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lazzzzz0 7 januari 2009

    Ser o verkar väldigt gott. Återkommer med hur jag lyckades med ditt recept.

  • Heisjo 4 november 2010

    Kanongott!!!! Rekommenderas varmt++++

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.