En gratinerad fläskfilé med pinjekärnor, soltorkade tomater och vitlök som serveras tillsammans med portvinsås och ugnsrostade sparrispotatishalvor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°
- Putsa filén och bryn den runt om i en stekpanna med smör.
Salta och peppra.
Ta upp filén och vira in den i folie.
- Häll 3 dl vatten i stekpannan och sila det ner i en kastrull.
Koka upp skyn och fonden i kastrullen.
Vispa ner redningen.
Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja, portvin och peppar.
- Skär mozzarellan i små fyrkanter. Hacka basilikabladen grovt.
Blanda samman mozzarella, basilika, pinjekärnor, soltorkade tomater och vitlök till täcket.
Tillsätt salt och peppar.
Så här långt kan du förbereda maten.
- Skär filén i centimetertjocka skivor och lägg dem lite omlott i en rad på ett ugnssäkert fat.
Bred gratineringen över hela filén.
Försök att lägg allt ovanpå köttet.
Ställ in fatet i ugnen och tillaga tills osten smält, ca 15 minuter.
Servera med ugnsrostade potatis och haricots verts.
- Sparrispotatis = en potatissort
- Sätt ugnen på 225°
Ugnsrostade sparrispotatishalvor:
Skala och halvera potatisen.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna
Lägg potatishalvorna på bakplåtspappret.
Salta, peppra och tillsätt rosmarin.
Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills potatisen är mjuka och lätt brynta.
- Ta ut långpannan, ringla över lite flytande honung och sätt in långpannan i ugnen igen någon minut.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
7 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser o verkar väldigt gott. Återkommer med hur jag lyckades med ditt recept.
Kanongott!!!! Rekommenderas varmt++++