Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad fläskfilé med vitlöksdoftande ostsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En lättgjord festmiddag i vintermörkret.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.Putsa fläskfilén. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och banka ut dem med handen. Stek skivorna hastigt på båda sidorna i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en smord ugnsform. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör utan att den får färg. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills den faller ihop. Salta och peppra. Lägg spenat och lökfräset vid sidan om köttet i formen. Mosa osten, blanda den med crème fraichen och rör till en slät sås. Smaksätt med vitlökskrosset. Salta och peppra och häll såsen i formen. Gratinera i ugnen tills såsen fått fin färg, ca 15 - 20 min. Laga till den frysta röstin enligt anvisningar på förpackningen. Servera med blandad grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • eva23 15 november 2014

    Verkar jättegott, måste testas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.