Både cypriotisk halloumiost och italiensk mozzarella ryms i den här krämiga pastagratängen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av, skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrullen.
- Skala, halvera och skär löken tunt, skär zucchinin på längden och skär i ½ cm tjocka skivor. Skär halloumin i cm stora tärningar, skär tomaterna i hälften.
- Färs zucchini i ½ msk olja på hög värme ca 5 minuter. Tillsätt löken och låt fräsa med på slutet. Skala och pressa vitlöken. Smaksätt med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
Lägg det åt sidan.
Stek halloumin i 1 tsk olja tills den får fin färg, ca 3 minuter.
- Blanda tomatsås, stekta grönsaker, halloumi och spenat med pastan. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar. Fördela pastan i en ugnssäker form, strö över mozzarellan.
Gratinera i ugnen ca 10 minuter.
Publicerat den
14 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Perfekt vardagsrätt. Krämig och god. Kommer att göras igen.
Mycket gott. Jag dubblade dock andelen Halloumi så blev den ännu smaskigare :)
Jättegod gratäng! Jag tog också extra halloumi i min, det gjorde susen. Jag kokade min egen pastasås på krossade tomater, vitlök, basilika, svartpeppar och svarta oliver. Nästa gång ska jag dock inte blanda i tomaterna utan servera dem färska vid sidan av. De blev lite för vattniga i själva gratängen.
Super god, kommer serveras många gånger till. Men som sagt jag har oxå haft lite extra halloumi i den.