Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad Hummer

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den mest klassiska hummern i den gastronomiska litteraturen är nog Hummer a´la Américaine, denna variant skiljer sig totalt från Américaine men är väl så god. Fuskar lite med Hollandaisesåsen för att förenkla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela hummern på längden och avlägsna magsäcken som sitte längst fram, tag ur allt kött och hummersmöret och skrapa skalet väl. Knäck klorna och tag ur köttet. Skär allt hummerkött grovt.
  2. Fräs löken mjuk utan att den får färg, tillsätt tomatpurén och fräs en ögonblick. Rör i Hollandaisesåsen och grädden och koka hastigt upp, låt sjuda några minuter. Smaka av med dragon, salt och senap, tillsätt cocgnac. Rör i hummerköttet och hetta upp stuvningen utan att koka.
  3. Fyll hummerhalvorna med stuvningen, blanda vitt rivet bröd med parmesanosten och strö över. Gratienra i ugnen ca 8-10 minuter i 250 grader.
  4. Servera med rostat bröd & smör samt ett glas torrt vitt vin.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jas65 2 januari 2009

    Helt otroligt gott med lite höftning bland ingredienserna. Mycket bra recept på hummer:

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.