Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad hummer

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

God förrätt till nyår!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 60 g smör blandas med vetemjölet till en boll och lägg i plastfolie i kylen.
  2. Finhacka lök och svamp lägg i kastrull tillsammans med grädden. Koka tills det återstår 1/3 del av vätskan. Lägg i smörbollen och rör om.
  3. Hacka dillen och blanda i såsen. Salta och peppra efter smak.
  4. Riv emmenthalern.
  5. Dela hummrarna tvärs över ryggen. Rensa kroppen men inte klorna och skär köttet i mindre bitar.
  6. Värm stekpanna med olivolja, 100 g smör och lägg i hummerköttet, salta och peppra. Obs hummern ska bara värmas lite i någon minut. Max 1-1 1/2 minut. Blanda ned hummern i såsen.
  7. Lägg hummerskalen på en ugnsform och fyll skalen med hummerstuvningen.
  8. Strö över ost, ströbröd och sist klicka över resten av smöret .
  9. Grädda i ugn på 220 grader tills de fått fin färg!
  10. Tips! Överbliven röra är gott att lägga på rostbröd med ost över och grädda i ugn som vickning!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.