Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad hummer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Festligt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet, salta och lägg i hummern med huvudet och klor först. Se till att vattnet står över hummern. Låt sedan koka under lock i 20 minuter. Den bör kallna i spadet.
  2. När hummern har kallnat så klyv den på längden. Tag ur stjärtköttet och spar det. Ta ur klorna och det som finns kvar i ryggskölden och skär det i mindre bitar.
  3. Ansa champinjonerna, skiva och fräs dem i margarin. Vispa ihop mjöl, fiskbuljong, vitt vin, äggulor och grädde i en kastrull och låt det sakta sjuda. Tillsätt margarinet i klickar och smaksätt med kryddorna. Ta undan 1½ dl av såsen. Blanda i champinjonerna och det skurna hummerköttet. Fyll hummerskalen med stuvningen.
  4. Skär stjärtköttet i små fina skivor och lägg dem överst. Ringla över resten av såsen.
  5. Gratinera i 225 gr tills anrättningen har fått färg. Servera med pilaffris och ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.