Koka upp vattnet, salta och lägg i hummern med huvudet och klor först. Se till att vattnet står över hummern. Låt sedan koka under lock i 20 minuter. Den bör kallna i spadet.
När hummern har kallnat så klyv den på längden. Tag ur stjärtköttet och spar det. Ta ur klorna och det som finns kvar i ryggskölden och skär det i mindre bitar.
Ansa champinjonerna, skiva och fräs dem i margarin. Vispa ihop mjöl, fiskbuljong, vitt vin, äggulor och grädde i en kastrull och låt det sakta sjuda. Tillsätt margarinet i klickar och smaksätt med kryddorna. Ta undan 1½ dl av såsen. Blanda i champinjonerna och det skurna hummerköttet. Fyll hummerskalen med stuvningen.
Skär stjärtköttet i små fina skivor och lägg dem överst. Ringla över resten av såsen.
Gratinera i 225 gr tills anrättningen har fått färg.
Servera med pilaffris och ett gott bröd.