- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Servera den som en förrätt eller som en lättare måltid med en god sallad till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg smördegen på ett smörpapper på en plåt, vik upp en kant runt om ca 1 cm. Förgrädda smördegen i 3 minuter.
- Dela kronärtskockorna i små bitar, slå av vattnet från kräftstjärtarna. Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet och späd med grädden till en tjock stuvning. Vispa i 200 g av kräftosten och smaka av med salt och peppar.
- Dela äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Lägg ner kräftorna, kronärtskockorna, gräslöken och till sist äggulorna i stuvningen. Rör om ordentligt under tiden det kokar upp, ta bort direkt från spisen. Låt stuvningen svalna innan du vänder ner de vispade äggvitorna.
- Lägg stuvningen i det förgräddade skalet och gratinera i ugnen i 10 minuter.
Publicerat den
21 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar