Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad lax med potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt i en form är alltid praktiskt! Denna rätt har massor av svenska smaker och smakar helt ljuvligt med både färsk och rökt lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka potatisen ca 10 minuter i lättsaltat vatten, den ska inte vara genomkokt. Häll bort vattnet och låt potatisen kallna.
  3. Skiva under tiden laxen, purjolöken och löken. Fräs spenaten lätt i olivolja tillsammans med purjolök och lök. När spenaten mjuknat, lägg i finhackad dill och hackad persilja. Skala och skiva potatisen.
  4. Varva sedan alla ingredienser i en form. Avsluta med potatis och lax på toppen. Koka upp grädde och mjölk. Häll blandningen över formen. Salta och peppra. Gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  5. Servera gratängen nygräddad med skirat smör, citronklyftor och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.