Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad nyårshummer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En stående gäst på Nyårsbordet är denna variant på gratinerad hummer. Beräkna en hummer per person.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta loss klorna och knäck dem, men krossa dem inte, de ska användas senare. Pilla ut allt kött från klorna. Dela humrarna på längden. Ta ur allt kött ur stjärten, och ta bort den svarta strängen. Hummerköttet tärnas sedan.
  2. Hacka schalottenlöken fint och fräs i smöret, men låt inte löken brynas. Tillsätt körvel, dragon, basilika och senapspulvret. Dofta över mjölet och tillsätt sedan vinet och grädden. Låt det hela tjockna och smaka av med lite salt.
  3. Blanda sedan gratängsåsen med det tärnade hummerköttet. Lägg de tömda hummerskalen i en ugnsform och fyll dem med röran. Täck sedan humrarna med en god riven ost och gratinera i en 225 grader varm ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.