- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Snabblagad och god pastagratäng. Perfekt även för den som vill äta lite fettsnål mat.
Instruktioner
- Sätt ungen på 200 grader.
- Bryn lök, paprika, svamp i oljan utan att det tar färg. Pressa ner vitlöken. Lägg åtsidan när löken blivit mjuk.
- Knaperstek baconet och låt rinna av på papper. Torka ur stekpannan (diska inte så blir det mer smak kvar) och stek sedan fläskfilén. Krydda med salt, peppar och grillkrydda.
- Tärna tomaterna och rör ner dessa och lök-/svamphacket tillsammans med fraichen i stekpannan. Sänk värmen.
- Koka upp vatten och koka pastan. Låt den rinna av och lägg den därefter i en ugnssäker form, ca 25x35 cm. Häll fläskfiléblandningen över och blanda allt.
- Strö över den rivna osten och gratinera ca 15 minuter.
Publicerat den
22 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar