Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad pasta med fläskfilé

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabblagad och god pastagratäng. Perfekt även för den som vill äta lite fettsnål mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ungen på 200 grader.
  2. Bryn lök, paprika, svamp i oljan utan att det tar färg. Pressa ner vitlöken. Lägg åtsidan när löken blivit mjuk.
  3. Knaperstek baconet och låt rinna av på papper. Torka ur stekpannan (diska inte så blir det mer smak kvar) och stek sedan fläskfilén. Krydda med salt, peppar och grillkrydda.
  4. Tärna tomaterna och rör ner dessa och lök-/svamphacket tillsammans med fraichen i stekpannan. Sänk värmen.
  5. Koka upp vatten och koka pastan. Låt den rinna av och lägg den därefter i en ugnssäker form, ca 25x35 cm. Häll fläskfiléblandningen över och blanda allt.
  6. Strö över den rivna osten och gratinera ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.