Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad rökt makrill

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Jättegott så prova gärna

Ingredienser

Instruktioner

Rensa makrillarna,tag bort skinn och ben. Dela fiskarna i fileer. Lägg makrillfileerna på ett smort ugnssäkert fat. Skala och skiva lökarna tunt. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Lägg lök och tomat över fileerna på fatet. Vispa upp grädden helt lätt, den ska inte bli alltför tjock. Smaksätt med pepparrot ---mängden kan variera betydligt, beroende på styrka. Häll pepparrotsgrädden över makrillen, löken och tomaterna. Strö på den rivna osten. Gratinera i ugn vid 225-250 grader i ca 15 minuter, tills rätten fått lätt färg och verkar genomvarm. lite av grädden ska ha kokat in. Servera kokt potatis eller bröd och smör gärna en grönsallad

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • mayapaya 2 augusti 2008

    Jätte god var den här rätten, den kommer att finnas på vårt bord flera ggr.

  • kafferasten 24 augusti 2009

    Det här ska jag göra i kväll. Var på Österlen igår och köpte makrill i Bures fiskbutik:-)) Tack för tipset.

  • kafferasten 24 augusti 2009

    Det här ska jag göra i kväll. Var på Österlen igår och köpte makrill i Bures fiskbutik:-)) Tack för tipset.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.