Instruktioner
Rensa makrillarna,tag bort skinn och ben.
Dela fiskarna i fileer.
Lägg makrillfileerna på ett smort ugnssäkert fat.
Skala och skiva lökarna tunt.
Skölj tomaterna och skär dem i skivor.
Lägg lök och tomat över fileerna på fatet.
Vispa upp grädden helt lätt, den ska inte bli alltför tjock.
Smaksätt med pepparrot ---mängden kan variera betydligt, beroende på styrka.
Häll pepparrotsgrädden över makrillen, löken och tomaterna.
Strö på den rivna osten.
Gratinera i ugn vid 225-250 grader i ca 15 minuter, tills rätten fått lätt färg och verkar genomvarm. lite av grädden ska ha kokat in.
Servera kokt potatis eller bröd och smör
gärna en grönsallad
Jätte god var den här rätten, den kommer att finnas på vårt bord flera ggr.
Det här ska jag göra i kväll. Var på Österlen igår och köpte makrill i Bures fiskbutik:-)) Tack för tipset.
Det här ska jag göra i kväll. Var på Österlen igår och köpte makrill i Bures fiskbutik:-)) Tack för tipset.