Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad torskfilé med ört- och brödtäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fisk med ört- och brödtäcke på toppen, knockar alla färdigalagade fiskpinnar redan i första ronden. De hemgjorda är både godare och nyttigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och pressa vitlöken. Häll ströbrödet i en skål och tillsätt vitlök, kryddor och finhackade pinjenötter. Häll i olivolja och rör om till en välblandad smet.
  3. Salta och peppra på torskfiléernas båda sidor och lägg dem i en stor smord ugnsform. Fördela över örtröran och droppa över lite olivolja. Ställ in formen mitt i ugnen, i ca 20 minuter.
  4. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av. Pressa potatisen genom en potatispress direkt ner i en bunke. Strö över lite flingsalt.
  5. Servera fisken med pressad potatis och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.