Goda crepes med en läcker fyllning.
Stek crepesen och gör fyllningen i förväg och fyll dem precis innan de ska gratineras. Perfekt när tiden är knapp eller man får oväntade gäster!
Instruktioner
- Crepessmet:
- Blanda mjöl och salt och tillsätt mjölken under kraftig vispning. Vispa i äggen och låt smeten svälla ca 10 minuter. Stek tunna crepes av smeten i smör i en stekpanna, ca 2 minuter per sida. Lägg åt sidan med fyllningen lagas.
- Fyllning:
- Ansa, skölj och finhacka grönkålen. Stek den i smör tills den mjuknat något, ca 10 minuter. Tillsätt vin och créme fraiche och låt koka ihop ca 5 minuter. Strimla laxen och vänd ner i grönkålskrämen tillsammans med dill, salt, peppar och muskot.
- Fördela fyllningen på crepsen och rulla ihop till små paket. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över den rivna osten. Gratinera direkt eller förvara i kylen fram till servering.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Gratinera crepsen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en klick gräddfil.
Publicerat den
22 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar