Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade crepes med kallrökt lax och grönkål

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Goda crepes med en läcker fyllning. Stek crepesen och gör fyllningen i förväg och fyll dem precis innan de ska gratineras. Perfekt när tiden är knapp eller man får oväntade gäster!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Crepessmet:
  2. Blanda mjöl och salt och tillsätt mjölken under kraftig vispning. Vispa i äggen och låt smeten svälla ca 10 minuter. Stek tunna crepes av smeten i smör i en stekpanna, ca 2 minuter per sida. Lägg åt sidan med fyllningen lagas.
  3. Fyllning:
  4. Ansa, skölj och finhacka grönkålen. Stek den i smör tills den mjuknat något, ca 10 minuter. Tillsätt vin och créme fraiche och låt koka ihop ca 5 minuter. Strimla laxen och vänd ner i grönkålskrämen tillsammans med dill, salt, peppar och muskot.
  5. Fördela fyllningen på crepsen och rulla ihop till små paket. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över den rivna osten. Gratinera direkt eller förvara i kylen fram till servering.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Gratinera crepsen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en klick gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.