Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade glassapelsiner

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

God avslutning på en god middag eller kanske bara en festlig överraskning istället för tårta på barnkalaset? Passa på nu när apelsinerna är som godast! Apelsinfruktköttet som blir över använder jag till fruksallad, glassdrinkar, smaksättare i kakor eller sallader. Jag brukar hacka det och ev. frysa in det tills jag behöver det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ett lock av apelsinerna och gröp ur dem med kniv. Lämna dock lite fruktkött kvar efter kanterna. Skär ev. ett lock under apelsinerna också så att de kan stå.
  2. Fyll apelsinerna med den glass ni valt och frys dem i 2,5 tim.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Vispa sedan 2 äggvitor till ett hårt skum.
  5. Tillsätt sockret, lite i sänder, fortsätt vispa till ett hårt skum.
  6. Ta ut apelsinerna från frysen och spritsa eller klicka på marängsmeten.
  7. Ställ dem i ugnen några minuter tills marängen fått fin färg (det går fort). Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.