Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade grönsaksfyllda pannkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gör gärna egna pannkakor, eller köp färdiga om du har bråttom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg och salt. Blanda i hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken i omgångar. Rör i smöret. Grädda tunna pannkakor i en stekpanna med släpplättbeläggning och lägg dem efter hand på en tallrik.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Ansa och skär squashen i cirka ½ cm tjocka skivor. Skär tomaterna i cirka ½ cm tjocka skivor. Stek squash och tomater i smör i en stekpanna cirka 3 minuter. Salta och peppra.
  3. Fördela squash, tomater och 1½ dl ost på pannkakorna. Vik ihop dubbelt två gånger. Lägg pannkakorna i en ugnssäker form. Ringla över grädden och strö på 1 dl ost. Gratinera mitt i ugnen cirka 5 minuter. Strö över persilja och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.