Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade havskräftor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad "imparätt". Servera med baguette, perfekt att suga upp det goda kryddsmöret med. Fisk och skaldjur är Fredrik Erikssons specialitet. Fredrik Eriksson vann tävlingen Årets Kock för drygt 20 år sedan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250º.
  2. Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. Lägg dem med skalsidan ner i en ugnssäker form. Vispa smöret krämigt och blanda med basilika, persilja, citronskal, salt och sambal oelek. Bred smöret över kräftorna. Strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.
  3. Tips! Råa kräftor kan tillagas på samma sätt. Sänk ugnsvärmen till 225º och öka tiden till ca 10 min.
  4. Rätten ger 8-16 bufféportioner.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.