Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade köttbullar, Supergoda

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Oj va gott. En bra variant till vanliga köttbullar och spaghetti eller köttfärssås och spaghetti. Tomatsåsen finns där, så även köttfärsen, men en liten roligt tvist på det! Supergott och spännande. Jag använde spenat för att vi inte har någon basilika hemma, men det blir nog ännu godare med basilika i. Ganska mättande, så gör du dubbel stats sås räcker maten gott till 6-8 personer, men då får du även koka mer pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Såsen: Finhacka löken och fräs i olivoljan i en liten kastrull under omröring. När den börjar få lite färg, tillsätt pressade vitlöksklyftor. Rör om några gånger och tillsätt tomater, buljongtärning, tomatpuré, mango chutney och låt småkoka i 5 minuter på låg värme.
  2. Tillsätt oregano, basilika, tabasco och salta och peppra. Smaka av. Låt puttra på låg värme medan du gör köttbullarna.
  3. Sätt ugnen på 224 grader.
  4. Köttbullar: Mortla alla kryddor tillsammans. Blanda färs med kryddor och bröd i en bunke. Rör om väl och tillsätt ägg. Rör om och med blöta händer rulla 12 relativt stora köttbullar. Stek dem i olivolja i en stekpanna, målet är här att få färg. Ha hög värme och skaka pannan ofta.
  5. Blanda ner spenat/basilika i såsen och rör om, häll sedan såsen i botten på en inte alltför stor ugnsform. Riv parmesan och smula den andra osten. Häll köttbullarna över såsen, stör över ost och lite rosmarin. Klicka eventuellt creme fraige överst för lite mer krämig konsistens.
  6. Tillaga mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Under tiden koka spaghettin i saltat vatten och servera till precis när maten är klar i ugnen. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.