Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade portabellosvampar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det finns färdigkokt matvete i konservburk, men det går lika bra med torr som man kokar själv.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250°. Bryt loss stammarna från portabellosvamparna. Lägg portabellohattarna i en stor ugnsform (ca 25×25 cm). Ringla över 1 msk olivolja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Sätt in i ugnen i 10 minuter. Finhacka portabellostammarna och lök. Hetta upp 1 tsk olivolja i en stekpanna, pressa i 1 vitlöksklyfta, tillsätt löken, svamphacket, basilika, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Fräs på medelvärme i 3 minuter. Halvera körsbärstomater. Skär mozzarella i skivor och broccoli i buketter. Ta ut svamphattarna ur ugnen. Fördela lökblandningen, hälften av körsbärstomaterna och all mozzarella på svampen. Lägg broccolin runtom, ringla över 1 msk olivolja på broccolin och stek i ugnen i 15 minuter. Skölj matvete och machesallad. Tärna paprika. Blanda 2 msk olivolja, balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i ett djupt fat. Blanda ner matvetet, salladen, paprikan och resten av körsbärstomaterna. Hetta upp 1 msk olivolja i stekpannan. Tillsätt ströbröd, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt och paprikapulver. Stek på medelhög värme i 2 minuter. Strö brödsmulorna över svamparna och servera med matvetesalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.