- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 vecka
Skriv ut
Gott att ta med ut på utflykten och skära tunna skivor utav när man sitter vid en eld och fikar. Eller varför inte till en kall öl.
Instruktioner
- Putsa av rullen alla hinnor. Gnid in rullen med honung. Krydda med svartpeppar. Lägg rullen på en bädd av grovsalt och täck också över rullen med salt.
- Ställ fatet i kylskåp, vänd rullen en gång per dag. Häll bort blodsaften om det blir för mycket, ibland behövs det fyllas på med mera salt. Ett kilo bör ligga en vecka i kylen för att gravningen skall bli perfekt.
- När gravningen är klar torkas det överblivna saltet bort och låt köttet torka en timme i rumstemperatur. Äts med fördel som pålägg i tunna skivor.
Publicerat den
15 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Menar du, att jag kan ta min frysta älgsaltrulle, o inte göra ngt med den, mer än att lägga in den i salt o honung ? Behöver inte göra ngt mer ?
Vet inte om jag gjort fel om det nu är möjligt med detta enkla recept, men mitt resultat vart oätligt. Vad kan ha gått snett? Eller ska det smaka groteskt mycket salt?