Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravad saltrulle på älg

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 vecka
Skriv ut

Gott att ta med ut på utflykten och skära tunna skivor utav när man sitter vid en eld och fikar. Eller varför inte till en kall öl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa av rullen alla hinnor. Gnid in rullen med honung. Krydda med svartpeppar. Lägg rullen på en bädd av grovsalt och täck också över rullen med salt.
  2. Ställ fatet i kylskåp, vänd rullen en gång per dag. Häll bort blodsaften om det blir för mycket, ibland behövs det fyllas på med mera salt. Ett kilo bör ligga en vecka i kylen för att gravningen skall bli perfekt.
  3. När gravningen är klar torkas det överblivna saltet bort och låt köttet torka en timme i rumstemperatur. Äts med fördel som pålägg i tunna skivor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • [email protected] 13 februari 2010

    Menar du, att jag kan ta min frysta älgsaltrulle, o inte göra ngt med den, mer än att lägga in den i salt o honung ? Behöver inte göra ngt mer ?

  • hannesw 10 februari 2012

    Vet inte om jag gjort fel om det nu är möjligt med detta enkla recept, men mitt resultat vart oätligt. Vad kan ha gått snett? Eller ska det smaka groteskt mycket salt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.