- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 dagar 20 minuter
Skriv ut
Ett enkelt sätt att grava kött som ger mersmak... Gott till buffé till jul och påskfesterna eller som helglyx serverad med potatisgratäng till.
Instruktioner
- Putsa köttet rent från hinnor och lägg köttet i en plastpåse. Blanda ihop resterande ingredienser och häll allt i en plastpåse. Knyt igen den och skaka lite så att det blandas med köttet. Ta en platspåse utanpå påsen om det läcker.
- Vänd sedan köttbiten 2 gånger per dygn i minst 2 dygn. Torka bort kryddor och ta bort spadet som bildats. Skiva köttet tunt och servera till buffé eller som egen rätt med grönsallad och en potatisgratäng.
- Köttet håller sig nu i minst 7 dagar i kylen, men du kan frysa in den också och ta upp vid ett annat tillfälle. Den är naturligtvis lättare att skiva tunt när den är lite halvfrusen.
- Lycka till!
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar