En god variant på kroppkakor.
Tar lite tid att göra men det är väl värt jobbet.
Instruktioner
- Riv den råa potatisen fint, pressa ur så mycket vätska som möjligt med hjälp av ett durkslag.
Blanda i askorbinsyra och mjöl.
- Rör i den kokta potatisen, smaka av med salt.
Koka upp vatten i en stor kastrull.
Stek löken i smör i 3 minuter utan att ge den färg.
Låt svalna.
- Bryn smöret tills det tystnar och smakar nötiigt, stanna bryningen med lite citronjuice.
Hacka laxen grovt och blanda den med lök, dill, salt och peppar.
- Ta lite potatissmet i handen och lägg fyllningen i mitten, rulla dom runda och koka dom i lättsaltat vatten i ca 50 minuter. Lyft ur och låt dom torka lite.
Stek kroppkakorna i lite smör och olja till dom fått en fin färg.
- Skär kakorna på hälften och servera med brynt smör, dill och citron.
Publicerat den
4 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar