Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekta kroppkakor med gravad lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god variant på kroppkakor. Tar lite tid att göra men det är väl värt jobbet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv den råa potatisen fint, pressa ur så mycket vätska som möjligt med hjälp av ett durkslag. Blanda i askorbinsyra och mjöl.
  2. Rör i den kokta potatisen, smaka av med salt. Koka upp vatten i en stor kastrull. Stek löken i smör i 3 minuter utan att ge den färg. Låt svalna.
  3. Bryn smöret tills det tystnar och smakar nötiigt, stanna bryningen med lite citronjuice. Hacka laxen grovt och blanda den med lök, dill, salt och peppar.
  4. Ta lite potatissmet i handen och lägg fyllningen i mitten, rulla dom runda och koka dom i lättsaltat vatten i ca 50 minuter. Lyft ur och låt dom torka lite. Stek kroppkakorna i lite smör och olja till dom fått en fin färg.
  5. Skär kakorna på hälften och servera med brynt smör, dill och citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.