Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravad lax med dansk hovmästarsås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Låt laxen stå i kylen i 3-4 dygn och ös med vätskan som bildas ett par gången om dagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dra bort alla små ben ur laxen med en tång. Blanda socker, salt och vitpeppar till gravningen.
  2. Lägg laxen på ett fat och knid in gravningen. Strö på dillen. Låt laxen stå i ca 3-4 dygn i kylen. Ös den ett par gånger per dag med vätskan som bildats.
  3. Blanda dijonsenap, mild senap och farinsocker i en bunke. Kör blandningen försiktigt i mikrougnen tills sockret löst sig. Låt den svalna. Tillsätt crème fraiche eller gräddfil och dill.
  4. Skär laxen i tunna skivor med en vass laxkniv och servera med citron och hovmästarsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.