Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravad strömming i krämig senapssås

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Dragon i såsen ger en god och lite annorlunda smakbrytning till strömmingen. Gillar man inte dragon kan man byta ut den mot gräslök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dra av skinnet på strömmingen. Blanda vatten, ättika och salt. Lägg ner strömmingen i lagen och låt stå i kylen i 6-8 timmar tills den är vit och fast. Se till att lagen kommer åt alla strömmingarna. Rör om någon gång.
  2. Blanda senap, honung och majonnäs. Tillsätt pressad vitlök, gräddfil, salt, peppar och hackad dragon. Häll av lagen från strömmingen och låt den rinna av ordentligt i ett durkslag. Blanda ner strömmingen i såsen.
  3. Servera strömmingen till dillkokt färskpotatis, knäckebröd, lagrad ost, rädisor, hackad rödlök och hackad gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.