Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravat kött

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 dagar 20 minuter
Skriv ut

Ett enkelt sätt att grava kött som ger mersmak... Gott till buffé till jul och påskfesterna eller som helglyx serverad med potatisgratäng till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet rent från hinnor och lägg köttet i en plastpåse. Blanda ihop resterande ingredienser och häll allt i en plastpåse. Knyt igen den och skaka lite så att det blandas med köttet. Ta en platspåse utanpå påsen om det läcker.
  2. Vänd sedan köttbiten 2 gånger per dygn i minst 2 dygn. Torka bort kryddor och ta bort spadet som bildats. Skiva köttet tunt och servera till buffé eller som egen rätt med grönsallad och en potatisgratäng.
  3. Köttet håller sig nu i minst 7 dagar i kylen, men du kan frysa in den också och ta upp vid ett annat tillfälle. Den är naturligtvis lättare att skiva tunt när den är lite halvfrusen.
  4. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.