Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Janssons frestelse tillhör julens klassiker. Prova att göra den här med gravlax istället för ansjovis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Skala löken, skär den i tunna skivor. Fräs löken i lite smör tills den får en mjuk konsistens.
  3. Skala potatisen och skär den i mindre stavar. Varva potatis, lök och lax i en ugnsfast form. Börja med potatis och överst är det fint om laxen syns.
  4. Bland ihop grädde och mjölken. Klicka ut smöret, häll på gräddmjölken. Toppa med ströbröd.
  5. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter. Låt den sätta sig och svalna av lite innan servering.

Kommentarer (1)

  • Grogg66 7 januari 2012

    Himla gott! Jag ökade på med ströbrödet så det blev mycket fras på toppen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.