Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Krämig och underbart god och lättgjord gratäng med med smak av dill och gräslök. Perfekt både i jultid när man har gravlax över efter julbordet samt även som en fräsch lunch sommartid.

Ingredienser

Instruktioner

Skär den kokta potatisen i skivor och varva med gravlaxen i en smord ugnsform. Blanda ihop crème fraiche, grädde, dill, gräslök samt fiskkrydda, smaka av så att sältan är ok. Häll blandningen över potatis och lax och grädda sedan i ugn, 225°C, ca 20 min eller till den fått lite färg och är genomvarm. Servera med fräsch sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.