Receptet kommer ur en Kakbokspocket från Året Runt, den heter Sveriges godaste småkakor, har fyndat den på loppis gissar att den har några år på nacken.
Receptet kommer ursprungligen från ett hembageri, är lite pysslig att göra men väl värt besväret. Jag rekommenderar att göra dubbel sats, då kakan är suveränt god och har en strykande åtgång.
Instruktioner
- Mördeg:
Arbeta alla ingredienser till en deg, lämpligt i en mixer. Låt degen vila kallt.
- Gör fyllningen under tiden. Riv mandelmassan och arbeta in socker och äggvita till en slät massa. Färga massan svagt grön med karamellfärg.
- Kavla ut mördegen till en fyrkantig kaka, ca 32x32cm, och dela den i tre lika stora delar.
- Dela mandelmassan i tre lika stora bitar och rulla ut till längder, lika långa som mördegen.
- Lägg en mandelmasserulle i ena kanten på varje degplatta och rulla mördegen runt mandeldegen. Pensla skarven med uppvispat ägg, tryck till skarven lätt och lägg på plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning längs med rullarna, t ex med kavelpinnen.
- Tosca:
Skålla och finhacka mandeln. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt sjuda upp, inte koka.
- Fördela toscasmeten i fördjupningen och grädda 175-200º i nedre delen av ugnen i 12-15 min. Skär rullarna lite på snedden när de svalnat något.
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fem Stjärnor ska det va för dessa kakor! Jättegoda är dom här kakorna. påminner om milanostänger men enklare att göra. Just nu ska jag testa att göra kakorna med egen pistagemassa i, hoppas dom blir urgoda, Maria