Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Trevlig som bjudrätt då den ser väldigt fin ut att servera. Jättegod är den också!

Ingredienser

Instruktioner

Strimla fläskfilén. Pressa vitlöken och blanda med dom andra ingridienserna till marinaden. Lägg fläskfilen i marinaden och låt den ligga i ca. 6 timmar. Skala potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatisen på en plåt eller långpanna med lite olja, salt och peppar. Ställ in den i ugnen 220 grader i 10 min. Strimla paprikorna och löken. Skär tomaterna i skivor. Ta ut potatisen efter 10 minuter och lägg på det marinerade köttet. Toppa sedan med paprika, lök och tomater. Ställ in den i ugnen igen i ca.30 min. Lägg då på fetaosten och in i ugnen igen i ca. 10 min. Blanda under tiden ihop den kalla såsen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Camilla80 4 maj 2008

    Super gott

  • farmoringer 14 mars 2009

    Har nu avnjutit den här goda middagen. Den var super alltså. Jag använde som vanligt min varmluftsugn och då minskar tiden en hel del. Brydde mig inte om nån sås till. Räckte så bra med alla smaker som blev i pannan. Tack för ett gott recept..

  • vanillalover 25 november 2010

    Mycket god och uppskattad av gästerna! Lagom av allt :-))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.