En riktig festmåltid i Grekisk touch!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en plåt.
- Skär potatisen i tjocka skivor och blanda med olja, salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta ca 30 minuter.
- Blanda ströbröd med mjölk och låt det svälla ett par minuter. Skala och riv vitlöken. Låt oliverna rinna av och grovhacka dem. Blanda färsen med salt och peppar.
- Tillsätt ströbrödsblandningen, ägget, oregano, riven vitlök och oliver. Blanda ordentligt och forma till två limpor.
- Lägg limporna på potatisplåten och stek med de sista 20 minuterna eller tills innertemperaturen är 72 grader.
- Smula fetaosten och blanda med yoghurten. Smaka av med peppar.
- Skär tomaterna i tärningar och blanda dem med olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner.
- Servera färslimporna med potatis, tomater och fetayoghurt.
Publicerat den
2 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar