Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk, gratinerad hummer

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Lite originell sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. * Klyv den kokta hummern på längden och plocka ur köttet utan att ha sönder skalet. * Tärna köttet och fräs det i smöret i en stekpanna. och häll över konjaken. * Ta upp köttet ur stekpannan. *Lös upp majsmjölet i vinet och häll det i stekpannan. Rör om väl. * Salta och peppra såsen och tillsätt senapen, grädden och hummerköttet. * Fyll skalen med såsen, strö över lite riven ost (och strö ev över lite ströbröd till sist). Gratinera mitt i ugnen i 250 grader, 10-12 minuter. * Servera hummern varm.
  2. Spar skalen och gör en hummerfond till soppa
  3. Detta är beräknat på 1 kg hummer. Om du har ½ kg hummer, halvera receptet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.