Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk gyros med Metaxasås

(2 kommentarer)  
Grekisk gyros med Metaxasås Grekisk gyros med Metaxasås
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Supersmarrig rätt som passar både till vardags och bjudning. Har man ingen Metaxa hemma, går det även bra med konjak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i fina strimlor och marinera det i olivolja och grekisk kryddblandning (gyroskrydda). Går bra att göra dagen innan.
  2. Fräs lök, champinjoner, vitlök och paprika, ställ åt sidan.
  3. Bryn köttet på hög värme, tillsätt därfefter grönsaksfräset, grädde, crème fraiche, tomatpuré och Metaxa, låt allt koka ihop i ett par minuter, smaka av med lite socker, salt, peppar och eventuellt mer gyroskrydda.
  4. Häll blandningen i en smord ugnssäker form. Strö över den rivna osten.
  5. Grädda i förvärmd ugn (200°C) i ca 20 minuter tills osten har blivit gyllenbrun.
  6. Servera med kokt ris och en f'ärsk grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Annras 29 november 2008

    Har precis lagat och ätit din Grekiska gyros med Metaxasås. Tyvärr hade jag ingen konjak hemma, så jag gjorde grytan utan. Men trots avsaknad av konjak blev den jättegod! Den kommer jag att göra fler gånger! Kram Ann

  • saxa 24 november 2012

    Mkt gott, men starkt! Använde hälften av gyroskrydda spiro's.,

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.