En låda med grekisk touch som serveras med pressad potatis, gurkyoghurt och tomathack.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och koka potatisen.
- Skala och riv vitlök och lök. Blanda färsen med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt timjan, oregano, lök och vitlök, smulad fetaost och vatten. Blanda ordentligt och tryck ut färsen i en ugnssäker form så att den blir ca 2 cm tjock.
- Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills färsens innertemperatur är 72 grader.
- Skala gurkan, dela den på längden och kärna ur. Riv den grovt och pressa ur vätskan. Blanda gurkan med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
- Skär tomaterna i tärningar och blanda med vinägern och oljan. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner den.
- Pressa potatisen och servera den med köttfärslådan, gurkyoghurt och tomaterna.
Publicerat den
29 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar