Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk köttfärslåda med fetaost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En låda med grekisk touch som serveras med pressad potatis, gurkyoghurt och tomathack.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Skala och riv vitlök och lök. Blanda färsen med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt timjan, oregano, lök och vitlök, smulad fetaost och vatten. Blanda ordentligt och tryck ut färsen i en ugnssäker form så att den blir ca 2 cm tjock.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills färsens innertemperatur är 72 grader.
  5. Skala gurkan, dela den på längden och kärna ur. Riv den grovt och pressa ur vätskan. Blanda gurkan med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  6. Skär tomaterna i tärningar och blanda med vinägern och oljan. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner den.
  7. Pressa potatisen och servera den med köttfärslådan, gurkyoghurt och tomaterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.