Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk köttgryta med mosad olivpotatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gjorde denhär för en släktträff, så den funkar bra att göra i stora mängder. Den blev väldigt uppskattad. Går att göra på vittvin också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i olivolja i en gryta. Krydda med salt, socker, svartpeppar och kanel. Skala lökarna och vitlöken och lägg dem i grytan. Klyfta tomaterna och lägg dem och rödvinet i grytan. Låt koka under lock på spis eller i ugn 1-1½ timme. Krydda grytan med oregano vid lämpligt tillfälle under kokningen.
  2. Koka under tiden potatisen. Häll ur kokvattnet och mosa potatisen lite slarvigt. Blanda in oliverna och 2 msk olivolja i potatismosen. Servera med ett glas lämpligt rödvin.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fina21 15 mars 2010

    inte god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.