- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Gjorde denhär för en släktträff, så den funkar bra att göra i stora mängder. Den blev väldigt uppskattad. Går att göra på vittvin också.
Instruktioner
- Bryn köttet i olivolja i en gryta. Krydda med salt, socker, svartpeppar och kanel. Skala lökarna och vitlöken och lägg dem i grytan. Klyfta tomaterna och lägg dem och rödvinet i grytan. Låt koka under lock på spis eller i ugn 1-1½ timme. Krydda grytan med oregano vid lämpligt tillfälle under kokningen.
- Koka under tiden potatisen. Häll ur kokvattnet och mosa potatisen lite slarvigt. Blanda in oliverna och 2 msk olivolja i potatismosen. Servera med ett glas lämpligt rödvin.
Publicerat den
15 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
inte god!