Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk långpanna

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god rätt som kan göras till många!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll en burk chilimarinerade vitlöksklyftor i en långpanna.
  2. Skala och skär potatisen i klyftor och lägg i långpannan, in i ugnen i 225 grader (varmluftsugn 200) ca 20 min.
  3. Skiva aubergine och squash, hacka paprikorna och lökarna, häll över grönsakerna på potatisen. In i ugnen igen i ca 15 min.
  4. Skär kycklingen eller fläskfilé i bitar och stek, salta och peppra. Lägg kycklingen eller fläskfilén uppe på grönsakerna och potatisen, klyfta tomaterna och lägg även på dem tillsammans med basilika. Rör om och in i ugnen igen i ca 10 min.
  5. Smula fetaosten på allt och ha på svarta oliver. In i ugnen igen ca 5 minuter till osten har smält.
  6. Vitlökssås: Pressa i vitlöken i yoghurten, pressa i limesaft och smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.