Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk omelett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Omelett är nog den enklaste maträtten som finns! Den är snabblagad, god, mättande och har lågt GI-värde. Kan det bli så mycket bättre? Här är en omelett med grekiska smaker av parmaskinka, mozzarella, oliver och tomat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Italian tomato: Rör ihop alla ingredienser utom olivolja i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Smaka av med salt och vartpeppar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.Skiva tomaterna och dela kronärtskockshjärtana i stora bitar. Blanda ägg, salt, peppar och Italian tomato-essens i en skål.
  3. Hetta upp olja i en medelvarm stekpanna, häll ner omelettsmeten och låt vara någon minut tills den nästan stelnat. Dra sedan av från plattan.Lägg på kycklingen, tomaterna, oliverna och kronärtskockan.
  4. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på.Ställ in stekpannan i ugnen tills omeletten är helt stelnad och osten fått färg.
  5. Lägg på parmaskinkan samt lite babyspenat före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.