Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk sallad

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Lätt och gott på somrarna, passar fint till grillat om man inte gillar potatissallad och sånt. Gott med kalamataoliver i salladen men det funkar i princip med vilka oliver som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj av salladen, skär i bitar och torka i en salladsslunga eller med hushållspapper. Skölj gurkan och skär i antingen "halvmånar" eller "trekanter". Skölj körsbärstomaterna och dela på mitten. Skala rödlöken och skär i ringar. Skär fetaosten i bitar eller smula sönder till lagom bitar med fingrarna. Låt oliverna rinna av och blanda sedan allt detta i en salladsskål. Häll över pepparn och oreganon och ringla sedan över olivolja och vinäger. Servera genast.
  2. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.