Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk strömming

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Strömmingslåda på grekiskt vis med tomat, fetaost och fina kalamataoliver. En sallad till och du har en härlig middagsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräs det i olivolja i en stor kastrull utan att det får färg. Häll i tomater och oregano. Låt det småkoka utan lock i 15 minuter tills den tjocknar lite. Smaka av med socker, salt och peppar.
  3. Medan såsen kokar sköljer du strömmingen och klipper bort fenorna. Salta och peppra på köttsidan. Rulla ihop dem till små rullar med skinnsidan utåt. Lägg strömmingsrullarna tätt i en smord form. Häll över tomatsåsen och smula över fetaosten. Strö på oliverna och baka mitt i ugnen i 12-15 minuter.
  4. Garnera med färsk oregano och servera med tillbehören.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.