Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiska hamburgare med tzatsiki och grekisk sallad

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite nyttigare än den man är van vid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tzatsiki: Riv den skalade gurkan grovt och pressa ut så mycket av vätskan som möjligt. Blanda gurkan med resten av ingredienserna.
  2. Biffarna: Blanda ströbrödet med mjölken och låt det svälla en stund. Blanda köttfärsen med hackad lök, basilika, salt och peppar, ägg och tillsätt mjölken med ströbrödet.
  3. Forma stora biffar och fyll dem med tärnad fetaost. Stek dem några minuter på medelvärme och låt eftersteka under lock med lite vatten, eller lägg på grillen.
  4. Salladen: Skölj grönsakerna väl, hacka dem i bitar och blanda i en skål. (Häll gärna över en vinegrätt), strö över hackade oliver och lägg i kuber av osten. Dekorera med salladskapris.
  5. Servera biffarna med tzatsikin, hamburgerbröd, och grekisk sallad

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • berggrenskan 13 juli 2009

    Hej Detta var jättegott, även om jag inte hade fetaost i biffarna och inga hamburgerbröd till, det behövdes inte.

  • _Alexandra_ 10 december 2011

    Väldigt gott! Full poäng :)

  • Konstantinos 31 januari 2013

    Väldigt gott! Jag som äkta grek skulle kompletera med lite spis-kummin till biffarna ! En fyra från Greken !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.