Nybakat bröd är alltid en fröjd att äta. Det här brödet, bakat i långpanna, är dessutom roligt att bjuda på.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt resten av vattnet, salt och olja.
- Tvätta citronhalvan i varmt vatten. Torka den, riv skalet och pressa ur saften. Rör ner skal och saft i degspadet. Vispa upp äggen och tillsätt dem. Arbeta in det mesta av mjölet, lite i taget, tills degen släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 45 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bord och knåda in resten av mjölet. Ta undan lite av degen till dekoration. Platta och kavla ut resten av degen i en bakpappersklädd långpanna. Markera med mjölad och vass kniv 12 rutor i degen.
- Placera ut äggen mitt i rutorna. Forma den sparade degen till 2 långa, smala längder som vrids samman till snoddar. Lägg en degsnodd runt varje ägg. Tryck till degändarna ordentligt. Låt brödet jäsa övertäckt ytterligare 15 minuter.
- Pensla brödet med uppvispat ägg och grädda det i 200 grader, ca 35 minuter. Låt brödet svalna på galler. Det bör avnjutas nygräddat.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar