Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiskt påskbröd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Nybakat bröd är alltid en fröjd att äta. Det här brödet, bakat i långpanna, är dessutom roligt att bjuda på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt resten av vattnet, salt och olja.
  2. Tvätta citronhalvan i varmt vatten. Torka den, riv skalet och pressa ur saften. Rör ner skal och saft i degspadet. Vispa upp äggen och tillsätt dem. Arbeta in det mesta av mjölet, lite i taget, tills degen släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 45 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bord och knåda in resten av mjölet. Ta undan lite av degen till dekoration. Platta och kavla ut resten av degen i en bakpappersklädd långpanna. Markera med mjölad och vass kniv 12 rutor i degen.
  4. Placera ut äggen mitt i rutorna. Forma den sparade degen till 2 långa, smala längder som vrids samman till snoddar. Lägg en degsnodd runt varje ägg. Tryck till degändarna ordentligt. Låt brödet jäsa övertäckt ytterligare 15 minuter.
  5. Pensla brödet med uppvispat ägg och grädda det i 200 grader, ca 35 minuter. Låt brödet svalna på galler. Det bör avnjutas nygräddat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.