Äntligen hittade jag ett recept för detta. Blev bjuden på ris på det här sättet av en grekisk väninna för många år sedan. Här är min försvenskade variant. I originalrecepten på nätet ska det vara morot i skivor med, men det serverade inte min väninna. Samt kan man smaksätta med parmesan mot slutet. Det som är riktigt speciellt med denna rätt är att man mjukkokar purjon med riset, blir mkt gott och lite sött av purjon. Självklart kan du ha i andra löksorter också.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Låter gott! Ska vitlöken fräsas med? när ska citronen i?
eva jonte - klok kommentar och fråga! Jag fräser med vitlöken o pressad citron är i under koket liksom, sen smaksätter man efteråt. TÄnk, har inte sett den bristen i receptet! TACK för att du påpekade det!