Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiskt ris (Prassorizo) - Mias variant

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Äntligen hittade jag ett recept för detta. Blev bjuden på ris på det här sättet av en grekisk väninna för många år sedan. Här är min försvenskade variant. I originalrecepten på nätet ska det vara morot i skivor med, men det serverade inte min väninna. Samt kan man smaksätta med parmesan mot slutet. Det som är riktigt speciellt med denna rätt är att man mjukkokar purjon med riset, blir mkt gott och lite sött av purjon. Självklart kan du ha i andra löksorter också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj purjon väl, skär i 2-3 cm bitar, både det vita och det gröna skall vara med. Hetta upp oljan i en kastrull, gärna tjockbottnad, typ 3 L storlek. Fräs purjon under omrörning i ca 3-4 min. I med det sköljda riset. Rör om. Häll på varm buljong och på med lock, sänk värmen till mkt låg. Låt stå täckt under lock minst 15 minuter, men kolla ibland och rör om så det inte fastnar i botten, späd med mer buljong om det verkar behövas.
  2. Servera med en extra citronklyfta, gärna till fisk, men detta är en god vegetarisk rätt, bröd och sallad till blir fint.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • eva_jonte 1 maj 2012

    Låter gott! Ska vitlöken fräsas med? när ska citronen i?

  • The_mama97mia 1 maj 2012

    eva jonte - klok kommentar och fråga! Jag fräser med vitlöken o pressad citron är i under koket liksom, sen smaksätter man efteråt. TÄnk, har inte sett den bristen i receptet! TACK för att du påpekade det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.