Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiskt spenatris (spanakorizo)

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Efter lite ändringar hit och dit av det grekiska ursprungsreceptet, smakar det här lika gott varmt som kallt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina spenaten och krama ur den.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull och låt den hackade löken småputtra däri tills den precis är mjuk men fortfarande inte genomskinlig. Tillsätt spenaten till löken och låt blandningen koka under omrörning i 5 minuter.
  3. Tillsätt den utspädda tomatpurén och kryddorna. Låt det hela sakta sjuda under lock i 10 minuter och låt det sedan koka upp innan riset tillsätts. Rör om noga med en träsked och koka under lock tills riset svällt, ca 20 minuter.
  4. Lyft kastrullen från plattan när det mesta av vattnet har absorberats, lägg en ren handduk över, lägg på locket igen och låt riset stå i 20 minuter. Rör om och servera, gärna med grekisk fetaost i skivor, kryddad med oregano och lite ringlad olivolja.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bubbelfia 31 mars 2011

    Lagade denna till middag ikväll tillsammans med syster yster. Dock gjorde vi en del fel efter vägen i vår köksliga yra och glömde lock halva tiden samt snurrade bort lite kryddor... Trots det blev det ett väldigt gott resultat som föll oss båda i smaken. Hade dessutom stekt lax och alfalfagroddar till, men det var lite överflödigt (iaf laxen), fungerade gott o väl med "bara" fetaosten! Det här kommer jag definitivt att göra fler gånger!

  • bubbelfia 24 juni 2015

    Kikar in så här lite mer än 4 år senare för att skriva en rad... Numera är det här receptet ett av mina vegetariska favoriter som jag lagar lite nu och då! Tack än en gång för att du delade det! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.