Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gremolatamarinerad lammstek med grönsaker

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Här är en smart allt i ett-rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gremolata: Skala vitlöjksklyftorna. Mixa vitlök, mynta, persilja, citronskal, senap, salt, peppar och olja i en matberedare eller mixer. Lägg köttet i en skål. Bred på gremolatan runt om hela köttet. Marinera minst 2-3 timmar, gärna över natten, i kylskåp.
  2. Skala och skär potatisen i ca 2 cm tjocka skivor. Skala och skär löken i klyftor. Skär zucchinin i bitar. dela de stora tomaterna.
  3. Sätt ugnen på 200 º. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs potatisoch lök i olja ca 5 min. Tillsätt zucchini, tomater, vitlök och persilja och fräs ytterligare 5 min. Lägg grönsakerna i en långpanna eller på ett ugnsäkert fat. Salta och peppra. Ringla över citronsaften.
  4. Lägg köttet med gremolatan ovanpå grönsakerna. Stick in köttermometern så att hela röret är täckt och spetsen kommer i den tjockaste delen av köttet. Sätt in långpannan mitt i ugnen och stek ca 30 min.
  5. Sänl värmen till 175 º. Rör om grönsakerna och stek köttet till önskad innertempratur. När termometern visar 62 - 65 º är köttet lätt rosa inuti, vid 70 º är det helt genomstekt. Beräkna 40-50 min.
  6. Ta upp steken och låt den stå 10-15 min. då behåller den sin saftighet och blir lättere att skära.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pussesnufsan 13 januari 2012

    Då ger jag mig på denna stek och hoppas på det bästa! :)

  • pussesnufsan 21 januari 2012

    Den blev fantastisk. Rekommenderar verkligen! Speciellt tillsammans med ett mustigt rött vin. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.