Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ketjap Manis-marinerad fläskfilé eller kycklingfilé med ris

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En fruktansvärt god marinad som även funkar perfekt till kyckling och som ger en mycket god sås! Ketjap manis är en söt indonesisk soja som finns i de flesta mataffärer. Bortsett från köttet (som ju också kan hittas billigt) är det en billig maträtt som gör en riktigt mätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att rensa köttet. Blanda ingredienserna till marinaden i en större skål, dvs ketjap manis, olivolja, vitlök och salt.
  2. Lägg ner köttet och massera in marinaden, täck över skålen med plastfolie och ställ i kylen. Låt gärna köttet marinera över natten, men minst i 2 timmar.
  3. Ställ ugnen på 225 grader. Bryn köttet i en stekpanna så att det får en ordentlig stekyta, skölj inte ur stekpannan. Lägg köttet på en plåt och ugnsstek i ca 30 minuter beroende på hur stor biten/bitarna är.
  4. Lägg köttet i folie och låt vila i minst 20 minuter. Till sommaren går det även utmärkt att grilla köttet!
  5. Tillaga antingen 4 portioner med ris eller gör klyftpotatis i ugnen.
  6. Använd stekpannan som du brynte köttet i för att göra såsen. Häll i smör och red med vetemjöl. Späd ut redningen med vatten och sedan vispgrädde. Smaksätt med marinaden som du använde till köttet, salt och peppar. Ge såsen färg med sojan. Var försiktig med saltet då sojan är salt! Smaka av och låt puttra i ca 5 minuter.
  7. Skär upp köttet och servera med såsen med ris eller potatis och en blandad sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Pnilla1 17 januari 2013

    Min man tyckte att det var gott och äter det gärna igen. Jag tyckte att såsen fick en lite konstig eftersmak så jag rörde ner lite drygt en matsked svartvinbärsgele i såsen och lät det smälta och då blev smaken lite rundare.

  • kajsablomberg 9 februari 2013

    Vad kul att du tyckte om det! Jag hade gärna prövat din idé om svartvinbärsgele om jag inte varit allergisk!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.