De marinerade biffarna och den saftiga svampen doftar och smakar svagt av både apelsin och honung. Från kortserien Lev Bättre.
Instruktioner
- Skär 3-4 snitt på varje sida av biffarna och lägg dem i en grund skål som inte är av metall. Blanda apelsinsaft, spiskummin, honung och vitlök och häll sedan blandningen över köttet. Vänd biffarna så att de täcks helt av marinad. Täck över med plastfolie och marinera minst 1 timme eller över natten.
- Hetta upp en kolgrill eller ugnens grill. Ta upp köttet ur marinaden och spara den. Grilla biffarna 2 minuter på varje sida för blodigt kött, 3-4 minuter för medium eller 5 minuter för välstekt. Låt biffarna vila 5 minuter.
- Halvera champinjonerna, hetta upp oljan i en stekpanna och fräs champinjonerna ca 4 minuter tills de börjar mjukna. Häll över marinaden och koka upp. Ta av stekpannan från värmen och blanda ned ev sky från köttet och persiljan.
- Servera biffarna med champinjonerna.
Publicerat den
26 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar