Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glödheta fisk- och skaldjursspett

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Grillat är gott till sommaren. Du kan servera kokt ny potatis till eller det tillbehöv du vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med dressingen. Kör sallad, senap och ½ dl olja finfördelat i en mixer. Tillsätt alla ingredienserna och mixa tills allt är blandat.
  2. Tillaga fisken och skaldjuret: Skär fiskkötttet i kuber 4 x 4 cm. Om du använder räkor, skala dem innan. Fisk och skaldjur passar bra att grilla naturella, men de går också bra att smaksätta dem med marinad. Marinera i 30-60 minuter.
  3. Trä upp på blötlagda spett. Varva med lagerblad och limeklyftor. Blanda fisk och skaldjur eller grilla var för sig om de har olika grilltid. Dubbla spett gör det lättare att vända om bitarna är stora.
  4. Ett halster eller tätt galler gärna av teflon gör det enklare att hantera fisken och skaldjur. Se till att grillen är riktigt varm innan du börjar grilla. Det är lätt att fisken blir torr. Grilla därför inte för länge, det får gärna ha lite "kärna"! Det är också viktigt att inte vända fisken för tidigt, annars fastnar den lätt.
  5. Grill tider: Fiskspett: ca 2 minuter/sida Räkor, kokta ½ -1 minut/sida Pilgrimsmusslor: 1 minut/sida

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.